Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Villanyszámla-csökkentő trükkök!

Mennyi megtakarítás érhető el a Kisnagy családnál éves szinten?
 

Három japán kutató kapta a fizikai Nobel-díjat

A három japán tudós 20 évvel ezelőtt felfedezett egy energiatakarékos és környezetbarát fényforrást, amellyel teljesen új módon nyerhető fehér fény. Ez volt a kék LED. Megosztva kapták meg a fizikai Nobel-díjat.

Új jövevény Magyarországon: a mobil, amelyik tényleg 2-3 napig bírja

Valóban többnapos használati idővel bír, és más készülékeket is képes tölteni a Lenovo legújabb közép-felsőkategóriás okostelefonja. Ennél persze sokkal több is van benne – részletes tesztünkből minden kiderül.
 

Az öko-LED lámpa az új magyar találmány!

Magyar családi vállalkozás és egy multi közös projektjének köszönhetően jelentősen csökkenthető a közvilágítás energiaigénye.
 

Miért (nem) kell az elemet a hűtőben tárolni?

A hétvégén lementünk a családi nyaralóba, még kihasználva a jó időt, kicsit piheni. Megérkezésünkkor gyors bepakolás, és irány a hűtőszekrény, hogy elfogyasszam a részemre otthagyott és természetesen jól megérdemelt jéghideg sört. Mikor a hűtőt kinyitom megláttam az ajtóban pihenő ceruzaelemeket, egyből bevillantak gyermekkorom emlékei, apám szavai a fülemben csengtek:

4+1 szempont a fenntartható vállalatvezetéshez!

Ma már szinte minden vállalatvezető könnyen tisztába jöhet azzal, hogy miként teheti fenntarthatósági szempontból vonzóbbá vállalatát. A téma szakirodalma széles, sőt az igazán nagy cégek esetében külön specialisták és munkacsoportok foglalkoznak azzal, hogy a fenntarthatósági szempontok beépüljenek a napi céges működésbe. 

TinyScreen: hüvelykujj méretű színes kijelző barkácsolóknak

Az elektronikai projektekben gondolkodók manapság igencsak el vannak kényeztetve, hiszen rengeteg termék közül is válogathatnak....
 

Milliók képtelenek időre befizetni a rezsit

Hiába csökkent egy év alatt félmillióval a díjhátralékkal küzdő fogyasztók száma, idén nyáron még így is 1,8 millióan csúsztak meg valamely számlájuk befizetésével, tehát a lakosság közel 20 százaléka.
 

Termeljünk energiát! Fókuszban a szalonna, az izzadság és a csoki.

Habár a 21. századnak a megdöbbentő megoldásokról és az abszolút gazdaságos anyagfelhasználásról kellene szólnia, sok esetben még mindig csak a már korábban lefektetett keretek között tudunk gondolkozni. Nincs ez másként a megújuló energiaforrások kapcsán sem. 

Költséglefaragó ötletek kezdő vállalkozóknak

A tőlünk nyugatra lévő szakértők – brit tudósok, amerikai marketingszakértők – tanácsai egy az egyben nem biztos, hogy a magyar környezetben is működnek, de azért vannak olyan tippek, amelyeket érdemes végiggondolni.
««  «  55  56  57  58  59   60   61  62  63  64  65  »  »»