Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Vigyél egy kis zöldet a lakásba - Ez idén a legbátrabb lakásdekor trend

Szembemenve az idei cukorkaszínes és pasztelles trendekkel, ha valami igazán egyedi és bátorra vágysz a lakásodban, dekorálj olajzölddel. Mi imádjuk ezt a színt, mert egyszerre modern és retro, úgy kelt feltűnést, hogy nem hivalkodó. Ráadásul szerintünk nagyon megnyugtató hatást kelt.
 

Itt a zebra, amit a mobilozóknak készítettek!

Nem akármilyen módszerrel csökkentené a mobilozók okozta balesetet Governors Highway Safety Association. A washingtoni székhelyű közlekedésbiztonsági szervezet egy olyan gyalogátkelőt készített, amely a földön lévő LED-ekkel jelzi a mobiljukat nyomkodó gyalogosoknak, hogy mikor biztonságos az átkelés. Reményeik szerint így sikerülhet megelőzni a mobilozásból fakadó baleseteket.

Lopásbiztos transzformátorok a villanyoszlopokon!

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Nyrt. áramszolgáltató PoleDry típusú, oszlopra szerelhető kültéri száraztranszformátorokat vásárolt. A transzformátorok megnövelt védelmet biztosítanak az áramszolgáltatói infrastruktúra kültéri elemeinek ezzel is hozzájárulva az üzembiztosabb áramszolgáltatáshoz és gazdaságosabb működéshez.

 

Parafadugóból mini-növényke, 5 lépésben

Sokan felhalmoznak otthon (főleg családi ünnepek után) egy rakás parafadugót. Ha te nem tartozol közéjük, akkor kezdj neki, mert remek dolgokat lehet belőlük csinálni. Megmutatjuk, hogyan tudsz a segítségükkel miniatűr virágtartókat készíteni, amely cuki és környezetkímélő is.
 

Teljesíteni fogjuk az üvegházgáz-célokat

Magyarország teljesíteni fogja az üvegházhatású gázok kibocsátása területén kitűzött célokat, ami az Európai Bizottság javaslata értelmében azt jelenti, hogy 2030-ig 7 százalékkal kell csökkenteni egyes ágazatok üvegházhatású gázkibocsátását a 2005. évihez képest – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Mi már tudjuk 2017 trendszíneit – Ilyenre fested majd a lakást jövőre

Már átléptünk 2016 második felébe, a „színtudósok” tehát már javában gondolkodnak, miért is fogunk megőrülni jövőre. Idén a rózsakvarc, a babakék és az okkersárga számít igazán trendinek, lássuk mi váltja ezeket 2017-ben.
 

Márvány minta a lakberendezésben

"Régen, a 80-as, 90-es években kizárólag márványmintás csempét lehetett kapni. Utáltam. Amikor az első saját otthonomba beköltöztem és felújítottuk a fürdőszobát: az egyetlen fontos szempont volt a csempeválasztásnál: SEMMIKÉPPEN NE legyen MÁRVÁNYMINTÁS :) Nos, azóta azért sok víz lefolyt a Dunán, megszerettem a márványmintát, és abból is elsősorban a Carrarai márványt. Gyűjtöttem csodás enteriőr inspirációkat márvány burkolattal, és készítettem egy videót is, amiben 3  tárgyat dekorálok márványmintásra. "

Jövőbe látó idő-gépek

A villamosenergia-hálózatok elöregedett állapota a megújulóenergetika legnagyobb ellensége úgy szerte a világon, mint Németországban. Ennek oka, hogy magát a villamosenergia-rendszert még egy korábbi – elsősorban nagyerőművek üzemeltetésére épülő – paradigma mentén alakították ki, amely emiatt a sok kicsi, jellemzően ingadozó termelőegység integrálását csak körülményesen tudja megoldani. A Német Meteorológiai Intézet és a Fraunhofer kutatóközpont közös fejlesztése lehet a megoldás a problémára. Az EWeLiNE névre hallgató projekt segítségével a német energiarendszer működtetői és a termelőegységek üzemeltetői voltaképpen a „jövőbe nyernek bepillantást”: előre tudhatják, hogy a megújulóenergetikai egységek mennyi villamos energiát termelnek majd. A villamosenergia-hálózat tehermentesítésével és az ellátásbiztonság növelésével az EWeLiNE lehet a jelenlegi megújulóenergetika iparának egyik legfontosabb fejlesztése az elkövetkező években.

Ezt jelentik a színek a lakásodban – Használd ki őket

Ha extra energiát, vagy éppen nyugalmat, fokozott koncentráló készséget vagy szerencsét szeretnél, nem mindegy, milyen színű szobában vagy éppen. Válassz olyan színeket az otthonodba, amire a legnagyobb szükséged van.
 

Nyári girland tengerparti kincsekből

A cím persze picit csalóka, hiszen nem kell feltétlenül a tengerpartig menni az alapanyagokért, hasonlókat bármelyik dekorkellékesnél is találhatunk. Viszont ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a tengerpartról hozott kincsekkel dolgozhatunk, ez igazán méltó felhasználása az emlékbe gyűjtött daraboknak.
««  «  14  15  16  17  18   19   20  21  22  23  24  »  »»