Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Micro LED-es kijelzőt kaphat az új Apple Watch

A jövő év második felében vált az új képernyőre az almás okosóra.
 

A lakberendezés alapja: a tértervezés

Első hallásra kicsit unalmasnak tűnő témát szeretnék ma boncolgatni: ez pedig a tértervezés. Azért ne ijedjetek meg, nem lesz uncsi! Sőt, olyannyira nem uncsi a téma, hogy elárulom: ez a lakberendezés alapja. Hiszen hiába néz ki nagyon jól mondjuk egy lakás vagy egy étterem, ha rosszul kapcsolódnak egymáshoz a különböző terek, ha az egyes funkciókhoz nincs meg a kellő négyzetméter, nem ér az egész semmit. Minden jól használható térnek az alapja az, hogy igazán élhető legyen és jól érezzük magunkat benne.
 

Ismét divat a hengerelt fal – Bárki egyszerűen elkészítheti

Nem értjük, anno miért ment ki a divatból ez az előző évszázadi falfestési trend, amit a legtöbben a nagyszüleik vagy a szüleik lakásából ismerhetnek. Az egyszerűen csak „vályogfal tapétájának” nevezett technika szerencsére visszatért a köztudatba, és sikkesebb, mint valaha.
 
 

LED fényforrásokkal a széndioxid ellen?

Hétszáz szénerőművet lehetne leállítani globálisan, ha egyszeriben a Föld valamennyi világítóberendezését LED-es fényforrásokra csarélnénk, ez egyszersmind évi 800 millió tonna széndioxid kibocsásától mentesítené a légkört, és csaknem 120 milliárd dollárral csökkentené az emberi civilizáció energiaköltségeit.
 

Lakberendezési hibák, amelyeket érdemes elkerülni ha valóban gyönyörű, otthonos lakásra vágysz!

Létezik azonban pár lakberendezési hiba, amit semmiképp se kövess el, ha igazán trendivé, dizájnossá szeretnéd tenni otthonod! Íme:
 

Elektromos repülő a NASA-tól

Összesen tizennégy elektromos propellermotor fogja hajtani az amerikai űrkutatási hivatal kísérleti elektromos repülőgépét, amely 2017-ben indul próbaútjára.
 

Így lehet tengerparti hangulatú lakásod a város közepén

Mivel sajnos nem töltjük minden hétvégénket a Balatonon és nem is egy vízparti házikóból írjuk nektek a cikkeket, ezért úgy gondoltuk, összeszedünk - és megosztunk veletek - néhány ötletet, amivel "nyaralós" hangulatúvá tehetjük az otthonunkat. Így egy kicsit úgy érezhetjük, mintha éppen a francia riviérán töltenénk a hétköznapokat is.
 

Még nem késő! Felújítási munkák, amiket legjobb nyáron végezni

A nyár a strandolás, a kerti partik és természetesen a felújítások ideje. Bár nem szeretünk a rekkenő hőségben ilyesmivel foglalkozni, bizonyos munkálatokra a nyár sokkal alkalmasabb, mint a tavasz, sokan pedig azért kénytelenek nyáron elvégezni a felújítást, mert ekkorra kapnak csak szabadságot. Másrészről azért is jobb nyáron felújítani, mert hosszabbak a nappalok, és kisebb valószínűséggel fogunk ki esős időt, mint tavasszal.
 
 

Egy cég különleges fényekkel számolna le a jetlaggel

A hamburgi startup speciális világítástechnikával szabályozná a szervezetben az alváshormonként is ismert melatonint.
 

Ne a tévé legyen a szoba középpontja!

A címben foglaltakat nem úgy értjük, hogy szabadulj meg a készüléktől is. Inkább arra gondoltunk, hogy bár ma már a legtöbb háztartásban lapostévékkel találkozhatunk, ezek pedig többnyire inkább jól néznek ki mint nem, mégis akadhat probléma az elhelyezésükkel. Sok helyet ugyan nem foglalnak, csakhogy nem biztos, hogy beleillenek a miliőbe. 
 
««  «  17  18  19  20  21   22   23  24  25  26  27  »  »»