Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Állami támogatás: kapkodnak az e-autók után

Az állam 1,5 millió forintos támogatást ad minden teljesen elektromos hajtású autóra. Ezzel azoknak az új autót vásárolni szándékozóknak a környezettudatosságát díjazzák, akik hajlandóak az egyelőre borsosabb árú, de nulla károsanyag-kibocsátású, olcsóbban üzemeltethető autókat megvenni. A forgalmazók máris élénkülő érdeklődésről számoltak be, ugyanakkor az értékesítésen ez még nem látszik, hiszen a pályázatok még elbírálás alatt állnak.

Hasznos tippek a karácsonyi dekoráció tárolásához

Miután kikerülnek az eredeti csomagolásukból a karácsonyfadíszek, nehezebbé válik a tárolásuk. Jó gondolat megőrizni az eredeti dobozokat, de ha ez nem lehetséges, vagy nem gondoltál rá, akkor is biztonságosan tudod őket tárolni, így jövőre is használható állapotban lesznek a drága díszek. Íme néhány praktikus tipp!

 

Pánikroham ellen terveztek tetszetős kütyüt

Egy megnyerő külsejű, kavics formájú kis eszközt terveztek, amely fény és hang segítségével reagál a felhasználója érzelmi állapotára, ami a tervezők állítása szerint segít abban, hogy megnyugodjanak.

Napelemmel burkolt utat adtak át Franciaországban

A napokban Franciaországban megnyitották a világ első, solar panelekkel burkolt útját. A Guardian beszámolójából kiderül, hogy csaknem 1 kilométeres útszakaszról van szó, amelynek az egyik sávja leginkább a fürdőszobai csempeburkolatra hasonlít.

31 szilveszteri tipp

Nem mindegy, hogy is sikerül a buli, ahová meghívtak, vagy amelyre te hívtál vendégeket. Vannak apróbb fortélyok, amelyek a nagy előkészületek közepette biztosan meg sem fordultak a fejedben.

Így helyezd el okosan a tévét a lakásban!

Mindenhonnan látni szeretnénk, mégsem akarjuk, hogy az egész szoba felett uralkodjon. Ha te sem tudod, hogy helyezd el a lehető legokosabban a tévét a lakásban, íme, pár hasznos tipp, ami majd segít.

Átadták az első támogatott elektromos autót

A kormány elkötelezett az e-mobilitás fejlesztése iránt, a tervek szerint 2020-ra Magyarországon mintegy 30 ezer elektromos jármű fog közlekedni - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az első támogatott elektromos autó pénteki budapesti átadásán.

3D nyomtatott nevetést küldenek az űrbe

Hamarosan háromdimenziósan nyomtatott emberi kacaj hódíthatja meg a világűrt, ráadásul egy alkalmazás segítségével elméletileg bárki feltöltheti a saját nevetését is. A #Laugh projekt keretében ugyanis Eyal Gever izraeli művész az emberek nevetéséből készít nyomtatott szobrot az űrbe.

FURCSA KARÁCSONYOK A VILÁG TÖBB TÁJÁRÓL!

Egy nagyon kedves portugál barátnőmtől tudom, hogy náluk az a családi hagyomány, hogy karácsonykor sétálnak egyet az óceán parton. Csodás lehet! Azonban a fehér karácsony szinte soha nem adatik meg nekik, és az óceáni séta során kb. 16 fok van, szinte tavasz… Számomra ez gyakorlatilag elképzelhetetlen, és ez nem a jéghegy csúcsa, ami a furcsa karácsonyokat illeti.

SZILVESZTER A KERTBEN? MIÉRT NE? - TIPPEK

Emlékszel még a nyárra, amikor szinte minden hétvégén gyerekzsivaj, hangos nevetés, grillezett húsok, zöldségek, esetleg finom koktélok édes illata töltötte meg az udvarotokat? Már csak röpke pár hónap, és újra így lesz. De miért is kellene annyit várni? Nemsokára itt egy újabb alkalom, hogy odakint ünnepeljetek.
««  «  2  3  4  5  6   7   8  9  10  11  12  »  »»