Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Blog

Európai Bizottság: jól halad az energetikai átállás Európában

Az eredmények azt mutatják, hogy Európa jó úton halad az energetikai átállásban és teljesíteni fogja a 2020-ra kitűzött céljait az üvegházhatású gázkibocsátás és az energiahatékonyság területén, illetve a megújuló energiaforrások használatában – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Földi oxigént találtak a Holdon

Bizonyítékot találtak arra, hogy a Föld légköréből minden hónapban oxigén árasztja el a Hold felszínét. Japán kutatóintézetek és egy nemzetközi kutatócsoport a Hold körül keringő Kaguja japán űrszonda adatainak elemzésével bukkant rá a bizonyítékokra. Eredményeiket a Nature Astronomy című szaklapban mutatták be.

Ismerkedj meg 2017 fürdőszoba trendjeivel!

A 2017-es év a dizájnerek szerint abszolút a “Vissza a természetbe!” jelszó jegyében telik majd, ha a fürdőszoba trendeket vesszük górcső alá. A földszínek és természetes, organikus anyagok hódítanak majd a lakás ezen részén – de nézzük is meg részletesebben, hogy mit várhatunk a trend-előrejelzések szerint!

Éld ki gyerekkori vágyadat, bútorozz be LEGO-ból

Amikor megláttam a képeket, beleszerettem. Nincs az a fura elosztású lakás, szoba, ahol nem lehetne kicsi ügyességgel praktikus, vidám megoldásokat csinálni kedvenc építőkockánkból. A baj csak az, hogy eddig kb. ezerszer ennyi darab kellett volna. Eddig!

Csődbe ment az egyik legnagyobb lakberendezési áruházlánc

Az egyik legnagyobb lakberendezési áruházlánc fizetésképtelenség miatt jelentett csődöt a kölni bíróságon.

A Holdra és a Marsra jellemző gravitáció mellett kell kifejlődniük az űrparadicsomoknak

A jövőbeli Mars- és Hold-missziók asztronautáinak ellátására üvegházakat tesztel Eucropis nevű műholdján a német űrközpont (DLR). Az Eucropis várhatóan az év végén repül az űrbe a Space-X hordozórakétájával.

Mitől stresszmentes egy lakás?

Napjainkban a stressz hihetetlen mértékben behálózza életünket, egyúttal rányomja bélyegét testi, lelki egészségünkre is!  A legtöbben hazatérve a pihenés helyét keressük, ha azonban káosz van otthonunkba lelkünk sem lesz rendben.

Útonálló drón és forgó hordó is lesz idén a robotautók versenyén

Idén is megrendezik a RobonAUT elnevezésű versenyt február 11-én a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME), ahol a robotautóknak idén újdonságként egy útonálló drónnal és egy forgó hordóval is meg kell majd “küzdeniük”.

Hú, mi mindent tudott volna még a Széll Kálmán téri óra, ha a korábbi tervek válnak valóra

Az oszlop mindhárom oldalát LED-panelek borították volna, körülötte a talajt is megszórták volna ledekkel. A Széll Kálmán téri órát közösségteremtő eszköznek szánták: a közönség tájékozódhatott volna, játszhatott volna a segítségével.

Így használd ki otthon a kis falfelületeket

Íme 6 kreatív ötlet, hogyan dobj fel olyan kis falfelületeket, ahova pont még egy szekrény se fér el, de fehéren meg olyan üres…
««  «  1  2  3   4   5  6  7  8  9  »  »»